Galapagos i väntan nytt storsegel

Våran Galapagos vistelse börjar lida mot sitt slut. I början var det kanon. Galapagos har ett enormt rikt djurliv och synnerhet sjöliv. Första ön vi besökte var San Cristibal, där sjölejon var mer som gatuhundar. Det låg sjölejon överallt på gatan, parkbänkar, lekparker. De var t o m upp i vår dinghy. En annan segelbåt hade fått upp en i sittbrunnen och där hade han både gjort nummer 1 och 2. Vi lämnade dock San Cristibal efter 24h för att slippa betala för ett cruising permit och åkte till Santa Cruz. Även i Santa Cruz så märker man av sjölivet t ex så kan man se meterstora rockor simma bredvid båten eller en grupp av små rockor, sjölejon ibland men inte i närheten av så många som i San Cristibal.





 I Santa Cruz så mötte vi upp med Hardy och kiwibåten Andante. Bägge träffade vi i Shelter Bay marina iväntan på kanalen. Det var en glad överraskning för oss, de lämnade Panama långt före oss, men bägge båtarna har fått problem och väntar på delar och crew liksom oss. Hursomhelst har vi gjort det bästa av situationen och tillsammans åkte vi till ön Isabela och gick upp på en vulkan. Efter ha gått 16 km så kände man att man inte riktigt var van att gå så långt, men det var skoj, fast det regnade och vägen var mest lera eller så var det det som gjorde att det var så pass roligt.



 

Tillbaka i Santa Cruz fick vi veta att vi måste betala ca 40% i importtax på vårat segel, så räkningen på 400 dollar kom lite som en chock, men vad ska man göra. Det var bara att åka till banken och betala. Så när det var betalt så tog det bara en dag för paketet att lämna tullen och nu ligger det på fedexkontor på fastlandet, därefter så kräver de oss på 112 dollar extra för något som jag inte riktigt förstår varför, men nu bör det komma ikväll och så fort det kommer så beger vi oss ut på våran längsta överfart på hela resan. Antagligen blir det att vi åker till Marquesesöarna först, men får vi inte seglet snart måste vi kanske åka till Taihiti direkt. Vi har väntat på vårat segel sen den 10:e april och vi börjar kunna Santa Cruz och jag känner mig grymt less på Galapagos och vill vidare. Jag vet att det är många som drömmer om att vara på Galapagos, men har man inte pengar att göra de roliga sakerna så blir det lätt lite tråkigt efter några dagar.

Vi har även en ny crewmember iform av Dave från Australien och än så länge så har han visat sig vara en riktigt bra kille. Vi kommer bra överens med honom och har samma inställning till tillvaron.



Hursomhelst ser jag framemot att dela några kvadratmeter med två andra i 25-30 dagar med bara hav som utsikt. Vi har även en inofficell tävling med Båten Anna (de leder med 1-0 i fisketävlingen också så vi har en revansch där att kräva) som lämnar idag också men från Isabela så de får lite försprång, det lämnar även en amerikansk båt från Santa Cruz idag också och imorgon lämnar antagligen en kanadenisk båt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0