Moana är redo att segla

Vi börjar med lite bakgrundsfakta. Jag och Fredrik hittade en annons på Blocket i somras på en båt som verkade väldigt bra, men den låg i Kap Verde vilket var lite tråkigt . Man vill ju kolla på en båt innan man köper den. Så vi fortsatte att leta efter båt. Det visade sig att vi inte kunde hitta någon bättre båt för det priset. Så vi tog konakt med Peder, ägaren till båten, och ville åka ner till Kap Verde och kolla på båten v.36. Det visade sig inte möjligt eftersom ägaren var i Sverige. Båtletadet började igen.  Vi hittade då en båt i NY som också var bra, men det klickade inte lika bra som med båten i Kap Verde. Då kontaktade vi Peder igen och mötte han på centralen i Stockholm och efter det möte kändes det helt rätt. Vi bestämde oss för att köra på vinst och förlust och flyga ner till Kap Verde i slutet av året och kolla på båten och isåfall köpa den på plats och så blev det efter en provsegling till Sal från Mindelo.

 

Moana heter var stolthet efter lite förvirring angående namnet. Först i annonsen hette den Afriki, sen när vi kommer ner och kommer ombord på båten ser vi att den heter Sheilah, men den är registrerad som Moana. Så vi kör på Moana. Här i Mindelo träffade vi några norrmän som seglade på Kronprinssan Mette Mat Maxi en Maxi 77 som var himla trevliga så vi gav de uppdraget att designa den nya namnskylten. Förhoppningsvis möter vi de i Grenada där vi ska döpa Moana tillsammans med dem.

Moana är en L36 Ericsson dvs ca 11 meter och ganska bred och tung, vilket gör den väldigt rymlig och stabil. Ägarstrukturen den senaste tiden har varit lite rörig, men den senaste som verkligen seglade henne var en kanadensare som gjorde en jordenruntresa och sålde den i Las Palmas 2008. Han verkar ha tagit väl hand om henne, då den är utrustad med nästan alla bekvämligheter man kan begära på en jordenrunt båt, vindroder, stor kyl med frysfack, autopilot, bra motor (ta i trä), smarta detaljer, tonvis med verktyg (allt från mixer till kattlucka), reservdelar till nästan allt och lite mer (hälften vet vi inte vad de är till för) mm. Allt vi saknar är träkrokar att hänga upp handdukarna på. Sen finns det ju så klart mycket underhåll att göra, så rastlösa lär vi aldrig bli och vi kommer väl upptäcka mer och mer grejer ju tider går. To do listan har bara vuxit fast vi jobbar hela dagarna på båten, förutom den tiden vi ar hängt i marina baren.

Snart börjar vi se slutet på våran vistelse i Mindelo. Moana börjar bli redo. Seglerna är lagade, mastblocken är lösa, Biminin lappad, mantåget förbättrad och bunkringen har börjat. Över 100 konserver, 150 ägg, 72 paket yoghurt, 10 paket musli, 40 nudelpaket mm. och självklart även mayonaisse.

Den 23:e december är det tänkt att jag och Fredrik ska bege oss till Sal, en ö två dagar segling väster om Mindelo, för att hämta upp Johan och Axel som ska vara våra första besättningsmän på Moana. De kommer hänga på över Atlanten och planen är nu att vi ska lämna Mindelo den 29:e eller 30:e december och ankomma till Barbados 20-25 dagar senare. Man börjar verkligen längta ut på havet, då en efter en av de vi har träffat lämnar marinan för Karibien. Man kan nästan säga att man börjar bli otålig och rastlös.

Här skrevs detta inlägg. Det gäller att komma in i rätt sinnesstämning.


Kommentarer
Postat av: pemma

Härligt Emilio! Kul att du har uppdaterat! Vilken skönhet hon är. Skönt att höra att seglen är hela men har ni inte bunkrat upp med fefferoni?

2011-12-22 @ 21:05:05
URL: http://pemmasplace.blogg.se/
Postat av: Karin

Fint namn på en fin båt. Tare lugnt ute på sjön och hälsa!

2011-12-23 @ 15:05:29
Postat av: Emma Söderström

Verkar vara en stor kyl :) Hur kommer en typisk veckomatsedel se ut? Måste väl ha en del enformiga och ransonerande inslag antar jag.

Fin båt, fint väder, ha det fint och en riktig god jul

2011-12-23 @ 17:32:22
Postat av: Macko

Ohoy sailors! Jäklar vad coolt! Nu bär det av alltså! Läckert! Det är ju inte utan att jag som är kvar här hemma i svedala t o m får fjärilar i magen! Lycka till på den långa seglatsen över atlanten nu! Tack för din fina hälsning Freddo! Här är allt bra! Vi är i Åre hos Mats. Vad roligt att höra att kikare gör sig bra ombord. Vi hörs när ni kommit över till andra sidan så får vi planera min o Maggans seglats med er. Ha det underbart nu och lycka till! Kom ihåg att ni måste döpa er till någon fisk när ni korsar ekvatorn första gången! Ha det underbart! M & M Steen

2011-12-29 @ 12:31:58
Postat av: Malin

Jag hörde ett rykte på universitetet att seglarpojkarna har en blogg!!! Va roligt att man får veta hur ni har det. Det är så spännande....jag skickar goda vibbar från landet där mjuka snöflingor singlar ner. Stor kram och ta hand om er!!

2012-01-13 @ 12:23:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0